Coronavirüs’ün Yayılmasını Önlemek için 3D Yazıcı Baskılı Kapı Açacakları

20-03-2020 08:36
Coronavirüs’ün Yayılmasını Önlemek için 3D Yazıcı Baskılı Kapı Açacakları

 Coronavirüs’ün Yayılmasını Önlemek için 3D Yazıcı Baskılı Kapı Açacakları, Dokunmadan Kapıları Açın!

Kapı kolları evlerde, hastanelerde, fabrikalarda ve yaşlı bakım evlerinde en fazla mikrop bulaşan nesneler arasındadır. Daha iyi ve sağlıklı bir dünya inşa etme için direkt eller kullanılmadan kapıların açılabileceği, 3D Yazıcılardan elde edilmiş baskılar sayesinde Materialise firmasının tasarladığı kapı açıcılarının tasarım datalarını (CAD) paylaşıyoruz. Risk önleme uzmanlarından virüslerin nasıl yayıldığına dair analiz sonuçlarını aldık. Çıplak ellerimiz yerine kollarımızı kullanarak, COVID-19'un daha fazla yayılmasına engel olabiliriz.
Yayılmayı durdurmak için hep birlikte çalışalım!

Tasarım datasını buradan indirebilirsiniz

Nasıl çalışır?

Ürün, kolay kullanım ve montaj şartlarını düşünerek tasarlanmış. Kullanımı kolay olan üründe delik açmak veya kapınızın kolunu değiştirmek gerekmez. Kapı koluna takmak oldukça basittir: Yapmanız gereken tek şey, 3D Yazıcıda basılmış iki parçayı vidalarla birlikte mevcut kapı kolunun üzerine sabitlemek.

3D Yazıcının gücü, mühendislerin beklenmedik bir şekilde çözümler üretmesini sağlar. Materialise ekibi 24 saat içinde 3D Yazıcı ile tasarım esnekliği ve özgürlüğü sayesinde ellerimizi kullanmadan kapı açma aparatı tasarlamayı, test etmeyi ve çalışır hale getirmeyi başardı.

3D Yazıcı için nasıl tasarım yapacağınızı biliyorsanız ve dosyalarımızı diğer kapı kolu tiplerine uyacak şekilde uyarlamak istiyorsanız, kendinize ait tasarımları yapmayı ve dünyayla paylaşmanızı öneririz.

Nasıl üretebilirsiniz!

CAD datasını indirdiğiniz modeli masaüstü 3D yazıcılarınızda farklı malzemeleri kullanarak üretebilirsiniz. Ortalama dayanıma sahip bir ürün için Ultrafuse ABS Filamenti ya da güneş ışığı da alan bir kapı üzerinde UV dayanımı olan Ultrafuse ASA Filamenti kullanabilirsiniz. Daha dayanıklı bir ürün üretebilmek için de Ultrafuse PA Filamenti ya da Ultrafuse PAHT CF15 Filamenti ile üretim yapmanızı öneririz.

Kollarla kapıları açarak, olabilecek riskli teması en aza indirmek için üzerinize düşeni yapın. Evinizde ya da ofisinizdeki 3D Yazıcı ile baskı almak için ücretsiz kapı aparatı tasarım dosyasını yukarıdaki linkden indirin ve seçeceğiniz BASF Ultrafuse malzeme ile üretime başlayın.

COVID-19'un yayılmasını durdurmak için 3D Yazıcı baskılı kapı açma aparatı için mevcut modellerini, baskı ve montaj talimatlarını ve bilgi etiketini keşfetmek için teknik bilgi sayfasını da inceleyebilirsiniz.

Tasarım datasını buradan indirebilirsiniz

Bu kapı kolu aparatları, tıpkı oturdukları kapı kolu gibi kirlenebileceğinden, lütfen bunları düzenli olarak dezenfekte edin.

Kapıl kolu montaj

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.