Endüstriyel Uygulamalar için 3D Yazıcılar

30-12-2019 07:09
Endüstriyel Uygulamalar için 3D Yazıcılar

Masaüstü 3D Yazıcı endüstrisinde gelişen yeni eğilim, "herkes endüstriyel 3D Yazıcı'ya bir üreticidir”. Endüstriyel uygulama için 3D Yazıcı çözümleri geliştirmek hızla popülerlik kazanıyor. Stratasys, 3DSystems ve EOS gibi firmalar bu segmente hükmetmek için büyük çaba harcıyorlar ancak pahalı ve kapalı sistem politikaları nedeniyle sanayi şirketlerini alternatifler aramaya zorluyorlar. Ultimaker, Zortrax ve diğer masaüstü 3D Yazıcı üreticileri bu eğilimi fark ettiler ve açık FDM endüstriyel sınıf yazıcı versiyonlarını üretmeye başladılar.Hangi yaklaşımın daha başarılı olacağını elbette zaman gösterecek.

Burada dikkate alınması gereken önemli bir husus söz konusu: bir sanayi şirketi bir freze veya enjeksiyon kalıplama makinesine yatırım yaptığında ve satıcı onlara, sadece kendi malzemelerini kullanabileceğini söylediğinde, endüstriyel şirketlerin ne söyleyeceği tahmin edilebilir. Sektöre tedarikçi olmak istiyorsanız, süreçlerini ve gereksinimlerini anlamanız gerekir. Aksi takdirde çıktılar uygulamalara uygun olmayacak ve 3D Yazıcı sanayi aracı olarak sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmayacak.

Bir 3D Yazıcı araçtır ve önemli olan çıktı - baskının kalitesidir ve bu da uygulamada kullanacağınız malzemenin kalitesiyle ilgilidir. Endüstriyel uygulamalar son kullanıcı ürünleri için belirli gereksinimlere sahip olduğundan, hammadde tedarikçisinde belirli kalitede net malzemeler istenir. Malzeme seçimi bir bilimdir ve yapılan üretimi doğrudan etkiler.

3D Yazıcı'nın çıktısı geleneksel tekniklere benzer görünse de, işlemdeki farktan dolayı tamamen aynı değildir. Ancak 3D Yazıcı ve malzemelerindeki gelişmeler gösteriyor ki endüstriyel uygulamalarda geleneksel üretim yöntemlerinin yerini alacaktır.
Sektörümüz için en büyük zorluk, 3D Yazıcı için endüstriyel malzeme çeşitleri geliştirmektir.

Polikarbonat ve PP gibi yüksek performanslı malzemelerin çalışma sıcaklıkları, masaüstü 3D Yazıcıların bu tip malzemeleri üretmesini sıkıntılı bir hale getirmektedir.

Malzemeyi 3D Yazıcı için uygun hale getirmek yerine.Yazıcılar, endüstriyel uygulamalar için 3D Yazıcı filamentlerini işleyebilmelidir. Bu kapsamda 3D Yazıcı üreticileri ve filament üreticileri, endüstriyel 3D baskı çözümleri geliştirmek için birlikte çalışmak zorundadırlar.Endüstrimizin bir sonraki seviyeye geçmesini sağlayacak işbirlikleri bulunmalı ve geliştirilmelidir.

 
BASF Filament Üretimi
 

Ancak çok fazla sayıda olan malzemeler endüstriyel olarak nasıl sınıflandırılır? Yüksek performanslı bazı malzemeler sınıflandırıldığında;

  • -PoliPropilen (PP): ambalaj ve halatlarda kullanılır.
  • -PoliOksiMetilen (POM): otomotiv ve makine yapımı endüstrisinde kullanılır.
  • -PoliEterİmid (PEI): tıbbi ve kimyasal cihazlarda kullanılır.
  • -PoliAmid (PA) aka Naylon: tekstil ve makinelerde kullanılır.
  • -PoliEterEterKeton (PEEK): tıp, havacılık, havacılık ve kimya endüstrisinde kullanılır.
  • -PoliKarbonat (PC): araç farlarında, inşaat endüstrisinde ve hafif endüstride kullanılır. 

 

Not: Her bir malzemenin yukarıda belirtilenden daha fazla uygulama alanı vardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.