BASF Forward AM, Ultrafuse PLA Tough ürününü sunar; Hızlı Sistemler için çok daha fonksiyonel PLA !

23-02-2024 14:37
BASF Forward AM, Ultrafuse PLA Tough ürününü sunar; Hızlı Sistemler için çok daha fonksiyonel PLA !
Ultrafuse PLA Tough herhangi bir PLA filamente göre 7 kat daha dayanıklı ve 7 kat daha hızlı özelliklere sahip bir PLA tabanlı malzemedir ve yüksek fonksiyonellik ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. 

BASF Forward AM ekibi sürekli olarak yenilikçi, inovatif ve müşteri sorunlarına odaklanarak malzeme geliştirmeleri yapmaktadır. En önemli geliştirme alanı ise kullanıcıların üretim alanlarında kesintisiz çalışmalar yapabilmesi için ihtiyaç duyabilecekleri yeni malzemeler üzerinedir. Üretim alanında kesinti ve durma gibi istenmeyen durumlar proje ve iş akışlarını ciddi oranda etkileyeceği için malzeme tarafında destekleyici olmak BASF Forward AM’in temel hedeflerindendir.

Forward AM, son dönemde pnömatik regülatörler kurulumu gerçekleştiren bir firmanın çalışmalarına destek oldu. Firmanın uygulama alanlarının birinde yeni tip bir pnömatik regülatör gereksinimi ortaya çıktı ve mevcut montaj braketleri ve bağlantı arayüzlerinin bu ürün için yetersiz olduğu tespit edildi. Bunun üzerine olası montaj gecikmesini önlemek ve devreye alma süresini azaltmak için 3D Yazıcı çözümüne başvuruldu. Bu seçim bir dizi yenilik olasılığını beraberinde getirdi.



BASF Forward AM endüstriye ihtiyaçlar için en doğru malzemeleri sunar

Buradaki en ciddi zorluk yeni sisteme elverişli özelliklere sahip, hassas bir fikstürün tasarım, 3D baskı ve montaj çalışmalarıydı. Beraberinde tüm bunların 8 saatlik bir mesai gününde tamamlanması gerekiyordu. 

Ekip bu zorluğun hızlı ve etkili bir şekilde üstesinden gelmek için dayanıklılığı ve sağlamlığı ile bilinen BASF Utrafuse PLA Tough malzemesini tercih etti. Bu seçimdeki en büyük etken PLA gibi kolay özelliğiyle çok dayanıklı ve hızlı bir şekilde parça elde etmekti. İlaveten, bu yenilikçi malzeme ikincil bir işleme gerek kalmadan yeni ekipmanın montajı için gerekli fikstür tasarımında ögürlük sağladı.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.