Decathlon Dalış Gözlüğü ile Maske Yapımı

28-04-2020 09:22
Decathlon Dalış Gözlüğü ile Maske Yapımı

Covid-19 Salgının yayılmaya başlaması ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 3D Yazıcılar ile bu salgına karşı çalışmalar bireysel ve kitlesel olarak başladı. Bizimde BASF Ultrafuse malzemelerimizle ilk günden beri destek verdiğimiz bir Kitlesel Üretim Hareketi olan 3Boyutludestek.org üzerinden 3D Yazıcı sahipleri üretici olarak bu mücadelede sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını söyledi, sağlık çalışanlarımız ise ihtiyaç duydukları ürünlerin talebini yine bu oluşum üzerinden talep etti. Tüm ülke genelinde 3D Yazıcı sahipleri ile il ve ilçe belediyeleri, o illerde ki farklı kurumlar ile çok hızlı ve çok büyük bir dayanışma örneği gerçekleştirildi.

3boyutludestek bu süreç içinde sağlık çalışanlarımıza 1 ay içerisinde 100bin adetten fazla yüz siperliği teslim eden bu organizasyona destek olmak bizleri ayrıca motive etti.

Şimdi ise Decathlon’un dalış için kullanılan EastBreath isimli tam yüz maskesi için 3D Yazıcı ile aparatlar geliştirilmeye başlandı. Bununla ilgili daha önce yapılmış çalışmaları inceledik ve bizde tasarımı bir ileri boyuta taşıyarak bu ürünü %98’den fazla koruyuculuğu olan bir filtreli maskeye dönüştürdük.

3D Yazıcı maske yapımı

Bu yukarıda ki görselde EasyBreath ürünün medikal bir DAR Filtre kullanarak tam boy bir yüz maskesine çevirebiliyorsunuz.

Bu tasarıma ait 3D modelleri açık kaynak olarak tasarlayan kişilerin paylaştığı linkten indirebilirsiniz;

Üst Parça 3D Model:

https://grabcad.com/library/cm-adapter-for-22mm-filters-1

Alt Parça 3D Model:

https://grabcad.com/library/22mm-draining-valve-cover-adapter-for-easybreath-decathlon-mask-1

 

3Durak'ta bu tasarımlardan ilham alarak üzerinde yaptığı geliştirmeler ile sertifikasyonunu aldığı bir filtre kumaşı ile herkesin kendi filtrasyonunu yapabileceği ve kullan at olarak değiştirilebilinecek bir filtreye dönüştüren bir tasarım yaptı. Bu tasarım dosyasına da yine aşağıda hazırladığımız linkten ulaşabilirsiniz;

Değiştirilebilir Filtre ile Yapabileceğiniz Tam Yüz Maskesi 3D Model;

https://grabcad.com/library/dmask-full-face-filter-mask-1

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.