Yedek Parça Temini Sorununu Çözmenin Yolu: BASF Ultrafuse Filamentleri!

31-08-2023 12:32
Yedek Parça Temini Sorununu Çözmenin Yolu: BASF Ultrafuse Filamentleri!

Yedek Parça Temini için Ayıracak Zamanınız Yoksa BASF Ultrafuse filamentleri kurtarıcınız olabilir!    

 

Üretim endüstrisinde yoğun bir şekilde kullanılan bir ekstüderdeki yan dozajlama sisteminin Akış Adaptörü parçası çalışma ömrünü tamamladığında parçanın yenisini tedarik etmek için bir araştırma süreci başladı. Geleneksel yöntemlerle bu tip bir sistemin küçük bir parçasını temin etmek hem maliyet hem de tedarik zinciri açısından çok uygun gözükmüyordu. BASF Forward AM ekibi bu parçanın Eklemeli İmalat ile doğru bir şekilde üretilip kusursuz bir fonksiyonla değiştirilmesi için çalışmalara başladı.

PLA filamentten üretilmiş yan huni besleyicisi

 

 

 

   Akış adaptörünün temel görevi, konveyör çalışması sırasında kılavuz bir parça olarak hareket ederek hammaddenin dökülmesini önlemektir. Bununla birlikte, makinenin düzgün çalışması için gerekli olan çok önemli bir bileşendir. Sadece tek bir parçaya ihtiyaç olduğu için, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmek adına kapsamlı malzeme bilgisi ve 3D baskı konusundaki uzmanlık kullanıldı. BASF Forward AM, orijinal tedarikçiden parçayı iki hafta beklemek yerine iki gün içinde dahili olarak basmak için PLA ve FDM 3D Yazıcı teknolojisini kullandı. Ek olarak, üretimde 2 hafta ara vermeden yaklaşık 120 € tasarruf edildi.

3D baskı için en çok kullanılan malzemelerden biri BASF PLA filamenttir. Geniş bir renk yelpazesine sahiptir ve birçok kullanıcı PLA'yı bitki bazlı kökeninden dolayı tercih ediyor. PLA, uygun şekilde soğutulduğunda keskin köşelere ve yüksek bir maksimum baskı hızına sahiptir. PLA baskılı parçaların düşük bükülme oranları nedeniyle ev kullanıcıları, hobiciler, prototipciler ve okullar arasında popüler bir plastiktir.

 

 

 

 

BASF Ultrafuse PP filament ve rPET filament de bu tür uygulamalar için ideal malzemelerdir. Ultrafuse PP, yüksek performanslı, düşük yoğunluklu, yüksek elastikiyetli ve yorulmaya karşı yüksek dirençli bir termoplastiktir. Mekanik özellikleri nedeniyle, yüksek stres veya gerilim gerektiren 3D baskı uygulamaları için mükemmel bir malzemedir. PP, çok yönlülüğü ve hafif sert parçalar oluşturma yeteneği nedeniyle dünya çapında en çok kullanılan malzemelerden biridir. Yüksek kimyasal direnç ve yüksek izolasyon değerine sahiptir.

 

 Ultrafuse rPET ile alternatif üretim


Ultrafuse rPET filamenti, işlenmemiş hammaddelerden yapılan filamentlere güçlü bir alternatif olan geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır. rPET, endüstriyel atık sonrası geri dönüştürülmüş PET'ten üretildiğinden "r" geri dönüştürülmüş anlamına gelir. rPET ile basılan bileşenler, işlenmemiş hammaddeden üretilen PET filamentimiz kadar iyi basılır, görünür ve çalışır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.